Potrzebne będzie:
500g mąki0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
250g cukru
1 jajo
2 łyżki kakao
2 łyżeczki cynamonu
280g masła
6 łyżek czerwonego alkoholu (ja użyłam domowej nalewki wiśniowej)
Wyrobiłam ciasto z w/w składników na gładką masę. Odłożyłam owinięte w folię na godzinę do lodówki, następnie rozwałkowałam cienko i powycinałam serduszka. Piekłam 10 minut w temperaturze 180*C.
Bardzo się cieszę że trafiłam na Twojego bloga, na bloga autorki mojej ulubionej restauracji w Naszej kochanej Jastarni :):) Na pewno wypróbuje niejeden Twój przepis.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
J.
Mam jeszcze jedno pytanie od kiedy otwarty jest Homar w tym sezonie?:)
OdpowiedzUsuńWiele zależy od pogody, jeśli będzie słonecznie to można spodziewać się, że już w kwietniu. Faktem jest natomiast, że na pewno na tydzień przed weekendem majowym.
UsuńBędę pisała o tym na bieżąco :)
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam :)