Na 30 sztuk potrzeba:
370g gorzkiej czekolady + 50g do dekoracji60g masła
2 jaja
160g cukru trzcinowego
110g mąki pszennej
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki soli
220g czekolady rozpuściłam w kąpieli wodnej z masłem. W czasie gdy czekolada się rozpuszczała jaja utarłam z cukrem na puszystą masę. Następnie dodałam do niej przestudzoną czekoladę, mąkę, sól i proszek do pieczenia. Delikatnie połączyłam ze 150g drobno posiekanej czekolady. Nakładałam na blachę łyżką i nadziewałam dodatkowo kilkoma większymi kawałkami czekolady. Piekłam 20 minut w temperaturze 160*C.
Musiałam sprawdzić czy są takie FENOMENALNE i .... nie wiem jak Ci to powiedzieć ale
OdpowiedzUsuńNIE KŁAMAŁAŚ.
Pycha
:)
UsuńZgadzam się i z Pauliną i Kasią ciasteczka mogą uzależnić.
OdpowiedzUsuńW.