To jedno z tych pysznych, łatwych ciast, które można przygotować naprędce przed odwiedzinami znajomych.
Ubiłam mikserem:
5 jaj
1,5 szklanki cukru
7 łyżeczek oleju
0,5 kostki Kasi
i kiedy otrzymałam jednolitą masę dodałam:
2 szklanki mąki
proszek do pieczenia
1 kg jabłek pokrojonych w nieregularne kształty.
Piekłam 60 minut w temperaturze 180* (tortownica 23 cm).
Skąd bierzesz przepisy, co nie zrobię jest bardzo smaczne.
OdpowiedzUsuńpozdrawiam K.
Ten jest akurat z kajeciku mojej Mamy, hmm... ale Twoje pytanie zainspirowało mnie do podzielenia się moimi uwagami dotyczącymi niektórych książek kucharskich :)
UsuńPS. Miło Cię znowu słyszeć :)
kasie nalezy rozpuścić ?
OdpowiedzUsuńNie, nie, Kasię należy utrzeć z pozostałymi składnikami :)
Usuń