poniedziałek, 16 lipca 2012

Ciasto biszkoptowe z jabłkami

To jedno z tych pysznych, łatwych ciast, które można przygotować naprędce przed odwiedzinami znajomych.

Ubiłam mikserem:

5 jaj
1,5 szklanki cukru
7 łyżeczek oleju
0,5 kostki Kasi

i kiedy otrzymałam jednolitą masę dodałam:

2 szklanki mąki
proszek do pieczenia
1 kg jabłek pokrojonych w nieregularne kształty.

Piekłam 60 minut w temperaturze 180* (tortownica 23 cm).





4 komentarze:

  1. Skąd bierzesz przepisy, co nie zrobię jest bardzo smaczne.
    pozdrawiam K.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ten jest akurat z kajeciku mojej Mamy, hmm... ale Twoje pytanie zainspirowało mnie do podzielenia się moimi uwagami dotyczącymi niektórych książek kucharskich :)
      PS. Miło Cię znowu słyszeć :)

      Usuń
  2. Odpowiedzi
    1. Nie, nie, Kasię należy utrzeć z pozostałymi składnikami :)

      Usuń